Vivace:
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Бързи факти

 • 2020 Награда за най-заслужаваща си терапия
 • 84% Рейтинг на удовлетвореност базирано на 119 ревюта
 • 77 преди & след снимки
 • 509 лекаря и клиника в САЩ
 • 89 зададени въпроса
 • Почти без до съвсем кратко възстановяване
 • Локално обезболяване
 • Подходящ за всички типове кожа
 • FDA в САЩ и СЕ марка за Европа

Какво е Vivace?

Vivace е процедура за подмладяване на кожата, която използва комбинация от микроигли и радиочестотна (РЧ) енергия за стимулиране на производството на колаген и еластин.
Тази минимално инвазивна терапия може да помогне на кожата Ви да бъде по-стегната, гладка и сияйна. Решава проблеми като бръчки по лицето и фини линии, белези от акне, големи пори и неравномерен тен и текстура на кожата.
Повечето специалисти препоръчват курс от три до четири сесии, на разстояние четири до шест седмици, за оптимални резултати. Този график е в съответствие с темповете на клетъчния обмен на тялото Ви.


Какви са плюсовете и минусите на Vivace?

Плюсове
 • Комбинацията от терапиите с микроигли и радиочестота разширява ползите от Vivace отвъд това, което всеки вид терапия може да предложи сама. Ще изпитате както епидермално възстановяване, така и по-дълбоко дермално ремоделиране.
 • С обезболяващ крем, лечението е практически безболезнено. Освен това няма възсатновителен период.
 • Тъй като микроиглите на Vivace доставят своята радиочестотна енергия до по-дълбоките слоеве на кожата, той е безопасен и ефективен за всички тонове на кожата, с малък риск от хиперпигментация.
 • Пациентите дават на Vivace една от най-високите оценки спрямо всяко друго третиране с радиочестотни микроигли.
Минуси
 • Резултатите се дължат на регенерацията на клетките, така че няма да ги видите съвсем веднага. Специалистите препоръчват поредица от лечения с Vivace и казват, че трябва да очаквате да видите пълните ползи след шест месеца.
 • Самото третиране всъщност не е безболезнено - вашият комфорт ще зависи от ефективността на обезболяващия крем.
 • В неопитни ръце, процедурите с микроигли като Vivace могат да причинят увреждане на кожата Ви, доверявайте се само на доказани специалисти.

Кой е добър кандидат за Vivace?

Vivace микроиглена РЧ може да бъде от полза за всички типове и тенове кожа. Всеки, който желае възстановяване на кожата с минимално или никакво време на възстановяване, е добър кандидат за серия от процедури с Vivace.
Хората с възрастови промени на кожа трябва да видят подобрение в бръчките, а тези с матова кожа ще видят, че тя се изсветлява. Проучванията показват, че микроиглите и радиочестотата са ефективни терапии за упорити белези от акне, така че Vivace е добър вариант за хора, които са изчистили акнето си, но все още имат белези.
Специалистите могат да контролират дълбочината и енергийното ниво на третирането, за да го персонализират за вашата кожа. Те могат също да настроят червени или сини LED светодиодни светлини да пулсират по време на сесията. При LED светлинната терапия, червената светлина има противовъзпалителни свойства и стимулира производството на колаген, докато синята светлина убива бактериите.


Как действа Vivace?

Ръкохватката на Vivace доставя радиочестотна енергия като топлина към долния слой на дермата чрез малки игли. Иглите и топлината създават прецизни микроувреждания, които стартират процеса на регенерация на клетките на тялото Ви.
Този естествен терапевтичен отговор ремоделира структурните протеини на вашата кожа - колаген и еластин - и стимулира производството им. С течение на времето кожата Ви става по-стегната, плътна и гладка.


Какво се случва по време на терапия с Vivace?

Преди вашата сесия, специлистът ще Ви даде списък с препоръки преди процедурата, като избягване на ексфолиращи агенти и други стягащи средства за поне 24 часа преди това. Ако имате анамнеза за херпес, може да Ви бъде предписан превантивен курс на антивирусни продукти, за да намали вероятността от разпространение на инфекцията.
В деня на терапията вашият специалист ще започне с прилагане на локален анестетичен обезболяващ крем, който отнема около 20–30 минути, за да е напълно ефективен.
След като кожата Ви изтръпне, терапевтът ще постави накрайника на Vivace върху лицето Ви. Vivace използва роботизиран микромотор, за да поставя внимателно иглите в кожата. След като попаднат в кожата Ви, изолираните игли излъчват топлина от върховете си в дермата.
Вероятно ще почувствате лек натиск и понякога усещане за леко парене, но като цяло пациентите казват, че са почувствали много малка болка по време на тертиране, което трябва да продължи около 45 минути.


Какво можете да очаквате след третиране с Vivace?

Като част от сесията с Vivace, вашият терапевт ще Ви даде насоки за псоледваща грижа.
Ще трябва да поддържате кожата си чиста и без грим или други подобни продукти поне за шестчасов прозорец, ако не и през нощта. Не забравяйте, че имате малки дупчици в кожата Ви, така че тя ще бъде по-чувствителна към всичко, което нанесете.
След шест часа микроканалите, създадени с действието на микроиглите са почти затворени.
Най-добре е да избягвате пряко излагане на слънце, прекомерно изпотяване и пара за няколко дни.


Колко скоро ще видите резултатите от Vivace?

Кожата Ви може да изглежда по-гладка и по-ярка в рамките на часове след третирането, но значимите резултати разчитат на естественото производство на колаген от тялото Ви, което ще отнеме няколко седмици.


Колко дълго траят резултатите от Vivace?

Резултатите, които виждате след поредица от терапии, трябва да продължат около шест месеца след последната Ви сесия.
Специлистите препоръчват последващи процедури на всеки четири до шест месеца, за да поддържате вашите резултати.
За да удължите ползите, грижете се добре за кожата си и носете слънцезащитни продукти с SPF 30 или по-висок всеки ден.


Какви са рисковете и потенциалните странични ефекти на Vivace?

Може да имате леко точково кървене и струпеи, незначително подуване или зачервяване веднага след третирането. Тези нежелани реакции са временни и трябва да отзвучат в рамките на няколко дни. В неопитни ръце могат да възникнат по-обезпокоителни и трайни странични ефекти.
Всички третирания с микроигли могат да зависят от техниката и добавянето на топлина може да увеличи нивото на потенциални щети.
Потърсете опитен специалист, за да сте сигурни, че терапията Ви се извършва безопасно.